От близо 20 години пътниците от европейски полети, закъснели с

...
От близо 20 години пътниците от европейски полети, закъснели с
Коментари Харесай

Авиокомпаниите настояват ЕС да намали обезщетенията за закъснели полети

От близо 20 години пасажерите от европейски полети, закъснели с повече от три часа, могат да изискат назад сред 250 и 600 евро за неудобството.

Това скоро може да остане в предишното, написа сп. "Политико ", представено от Българска телеграфна агенция.

Чешкото председателство на Европейския съюз загатна, че възнамерява да съживи от дълго време замрелите полемики за преразглеждане на разпоредбите на Европейски Съюз за авиообезщетенията.

Според Томас Рейнарт, ръководещ шеф на асоциацията Авиолинии за Европа (A4E), която сплотява главните европейски самолетни компании, не е вярно да получиш отплата от 300 евро, откакто си платил 50 евро за билета.

С това обаче не е склонен Стивън Бъргър, правист в Европейското бюро на съюзите на потребителите (ЕБСП - BEUC). Той акцентира, че в случай че при пътешестване от Литва до Полша за 30 евро останете в капан два дни сред два полета, няма да е заслужено да получите обезщетение единствено от няколко евро.

Спирането на полети по време на пандемията и сегашният летен безпорядък с пътуванията, при който самолетните компании всеобщо анулират полети, сложиха с по-голяма заостреност въпроса за обезщетенията, отбелязва "Политико ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР