От Българския фермерски съюз /БФС/ остро осъдиха , разпространявайки следната

...
От Българския фермерски съюз /БФС/ остро осъдиха , разпространявайки следната
Коментари Харесай

От Българския фермерски съюз остро осъдиха думите на премиера, че земеделците са терористи

От Българския фермерски съюз /БФС/ остро осъдиха , разпространявайки следната позиция :

„ Остро осъждаме употребяваната подготовка от премиера акад. Николай Денков, че земеделските производители са терористи по тази причина, че отстояват правата си. Протестите са демократично средство за изложение на позиция и отбрана на ползите във всяка страна-член на Европейския съюз. “

Съюзът е член на европейската земеделска организация Copa-Cogeca, а мнението му е по отношение на изразеното мнение от министър-председателя, че „ не договаря с терористи “.

„ Правителството и земеделският министър Кирил Вътев към този момент 100 дни отхвърлят да си приказват с браншовите организации за проблемите и оказването на помощ. Изцяло имаше липса на връзка. Решиха да седнат на масата за договаряния, когато пристигна време за митинги “ , разяснява ръководителят на БФС Георги Стоянов .

Според него точно поради неналичието на разговор , за първи път от години целият бранш излиза дружно на общ митинг.

„ Искаме да подчертаем, че за нас демократичните митинги, стачки, демонстрации и шествия са конституционно право на всеки български жител, което никой не може да лимитира, нарушава и лишава. Апелираме за съблюдаване на демократичните практики, навреме секване на опитите за провокации и нагнетяване на напрежение и недопускане на принуждение от всички страни “ , акцентира Стоянов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР