От български офис на банка, която оперира и на територията

...
От български офис на банка, която оперира и на територията
Коментари Харесай

Най-младият банков обирджия в света: Пробита е сигурността на българска банка, изтекли са досиета на 70 хил. клиенти

От български офис на банка, която оперира и на територията на други страни в Европа, са изтекли данни за 70 хиляди клиенти. Това са цялостни банкови досиета, съдържащи и копия от персоналните им документи. Харддискът е у мен и ще го предам на националните органи за отбрана на данните, ще сезирам също Европейския комитет в качеството му на контролен орган. Не разясня по какъв начин дискът попадна в ръцете ми. Това е за санкция от 1 млн.лв., а настрана всеки клиент, обиден от пробива в сигурнстта на банката може да я съди за обезщетение от 30 хил.лв. Проверил съм документите за тяхната атентичност, те са с логото на банката. Смятам, че би трябвало да си поемат отговорността.

Това заяви Стефан Чолаков,, представен от "Флагман ". който работи като съветник по банкова сигурност. Той бе на благотворително мероприятие в Бургас – в поддръжка на болен човек. Чолаков бе поел безплатно да обслужва барбекю, раздавайки без пари кебапчета на посетителите на състезателен шампионат.

Всъщност това е индивидът, който бе разгласен от сп. "Time " за най-младия банков обирджия в света. През 1997 година, едвам на 22 години, съумява да приготви скица, с която да получи посредством подправени нареждания 181 000 000 лв. от столична банка. Впоследствие обаче взема решение да се съобщи, връща парите, престоява към 2 години в ареста, до момента в който върви делото, само че не влиза в пандиза, защото няколко управления на банки се застъпват за „ гениалния мозък”. Банкери се сплотяват и подписват заявления в негова отбрана, възползвайки се от препоръките му на по-късен стадий по какъв начин да не позволяват сходни неточности в работата си. Продължават да го търсят за препоръки и през днешния ден разнообразни финансови институции.

Стефан Чолаков е татко на четири деца. Средното му обучение е по зоотехника, а висшето – по обществени действия. С бърз и комбинативен мозък. Твърди, че най-лесното нещо е да печели пари. Самото дейности обаче не го блазни толкоз, колкото животът му в услуга на по-слабите.
„ През последните години ме притеглят хора, мислещи за добруването на другите, като Теодора Игнатова – нашият почетен конкул в Конго, която основа фондация „ Докосни щастието”. Тази фондация провежда в Бургас дружно с локалния родолюбец Пламен Карашев благотворителната интервенция за болен човек. Дойдох да оказа помощ с труда си”, споделя непретенциозно гениалният мозък, захващайки с щипката няколко кебапчета от скарата.

Има парцели в София, Смолян, край Бургас. Печели от търговия с орехови ядки и ресторантьорство. Подчинил е живота си в последно време напълно в търсене на положителното. Около него се разшумя още веднъж през 2015 година с персоналната му акция с публични хладилниците, в които зареждаше за бедните храна, останала от ресторанта. Този патент бе заимстван по-късно от ресторантьори в Индия и Испания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР