От автомобилния гигант Volkswagen чакат да чуят какъв ще бъде

...
От автомобилния гигант Volkswagen чакат да чуят какъв ще бъде
Коментари Харесай

Защо Volkswagen отлага изграждането на заводи за батерии в Европа

От автомобилния колос Volkswagen чакат да чуят какъв ще бъде отговорът на Европа на Закона за понижаване на инфлацията в Съединени американски щати, преди да продължат с проектите си за създаване на нови фабрики за акумулатори на Стария континент. Това оповестиха от компанията, представени от Reuters.

" Де факто ние напредваме доста по-бързо в Северна Америка ", разяснява източник на организацията, поискал анонимност.

Според информацията, VW за момента стопира построяването на първата планувана фабрика за акумулатори в Източна Европа - предстоящият цех в района, давайки приоритет на построяването на цех в Съединени американски щати, където автомобилната компания може да завоюва дотации за към €10 милиарда.

Това е следващият резултат от пакета от дотации и данъчни облекчения за зелени технологии на Джо Байдън на стойност $369 милиарда, който притегля редица европейски компании огвъд океана.

Очевидно проектите на VW в Северна Америка се развиват по-бързо от предстоящото и изпревариха вземането на решения в Европа и точно в Съединени американски щати ще е огромната нова фабрика за акумулатори на автомобилната компания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР