От “Асенова крепост АД, която е специализирана в производството на

...
От “Асенова крепост АД, която е специализирана в производството на
Коментари Харесай

Високите цени на суровините и липсата им натискат производството на опаковки

От “Асенова цитадела ” АД, която е профилирана в производството на гъвкави полимерни опаковки - транспортни, потребителски и фолии за селското стопанство и строителството, какво и на тъкани торби и гъвкави контейнери от полимерни материали, оповестяват за несъблюдение на индустриалната прогноза при всички произведения на компанията. Намалени са приходите на предприятието при опазване на разноските. Но облагата през предходната година - 54 хиляди лв., е няколко пъти по ниска по отношение на 2020-а, когато е била 234 хиляди лв..

А обичайни нейни бизнес сътрудници са компании от химическата индустрия, стъкларски, циментови, за минерални торове и други, както и многочислени подразделения на хранително-вкусовата индустрия като млекопреработвателна, сладкарска, месопреработвателна.  Това пък е знак за проблеми и при тези нейни клиенти.

Неизпълнението на проектите мениджърите на „ Асенова цитадела “ изясняват с фрапантното нарастване на цените на главните първични материали и материали и липса на количества на пазара и нарастването на  цената ел. силата. Сред другите аргументи се загатват  голямата кредитна задлъжнялост сред компаниите, свитото потребителско търсене и неналичието на оборотни средства.

За излизане от това състояние в сдружението са планувани редица дейностти, които са ориентирани към реорганизация и рационализация на съществуващото съоръжение с оглед повишение продуктивността му и качеството на създавания артикул. За осъществяване на тази програмата направените планове изискват заделянето на 220 хиляди лв., оповестяват от компанията.

Предвижда се и правене и реализиране на стратегия за енергийна успеваемост, с която да се  намалят енергийните разноски и да се снижи себестойността на създадените артикули. Програмата включва мероприятия за икономисване на енергия на наличните индустриалните мощности, осветяване и отопление. Във връзка с осъществяване на програмата са нужни към 195  хиляди лв..  

Друга мярка планува създаване и внедряване на ефикасна маркетингово тактика за привличане на нови клиенти за нарастване на продажбите.

Рискове

Основната активност на „ Асенова цитадела “ е изложена на софтуерни промени, които могат да доведат до внезапни промени в продажните цени. Бъдещите продажби се въздействат от измененията на цените в другите пазарни сегменти. Продажните цени при реализация на продукцията би трябвало да се съблюдават с пазарните конкурентни цени, а в последните месеци се вижда по какъв начин те неуморно се покачват.  За компаниите е добре, само че при подписани към този момент контракти е мъчно да се поправят цените. Това е обвързвано с понижаване на клиентите и надлежно по-малки доходи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР