От Апелативната прокуратура в Пловдив потвърдиха, че в момента тече

...
От Апелативната прокуратура в Пловдив потвърдиха, че в момента тече
Коментари Харесай

Натиск върху училищни директори в Стара Загора?

От Апелативната прокуратура в Пловдив потвърдиха, че сега тече акция в Регионалното ръководство на образованието в Стара Загора.

От там прецизираха, че през днешния ден, 2 ноември 2023 година, по досъдебно произвеждане, следено от Окръжна прокуратура – Стара Загора, се правят процесуално-следствени дейности в Регионалното ръководство на образованието в Стара Загора. Разследването се организира от чиновници на бранш БОП, Стара Загора.

Процесуално-следствените дейности се правят предвид на събиране на доказателства за закононарушение от общ темперамент, споделиха още от обвиняването.

По информация на " 24 часа " към момента проверяващите са в кабинета на началника на РУО Татяна Димитрова, която е там дружно с тях. Те са поискали от нея документи и информации. До момента тя не е напускала постройката, само че няма и публична информация дали е задържана. С призовки са били призовани за разпити като очевидци инспектори от ръководството. 

По неофициална информация се проверяват вероятни корупционни практики при доставката на закуски за учениците от региона, както и при възлагането на поръчки за ремонтите на учебни заведения. Проверявало се и дали шефове на учебни заведения са били проверявани по подправени сигнали против тях.

Началникът на РУО в Стара Загора Татяна Димитрова навърши 62 години на 31 октомври - възраст, която й дава опция към този момент да се пенсионира. През дългата си кариера като шеф на образованието тя на два пътя бе освобождавана от длъжността и по-късно възстановявана от съда. За последно това стана през юни тази години, откакто година по-рано като длъжностен министър на просветата днешният министър председател Николай Денков я беше уволнил дисциплинарно с претекста за неупражнен надзор над шефове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР