От Американския институт за изследване на войната пък разкриха, че

...
От Американския институт за изследване на войната пък разкриха, че
Коментари Харесай

ООН приема резолюция за мир в Украйна, а Небензя обяви, че Западът се стреми да разчлени Русия

От Американския институт за проучване на войната пък разкриха, че окупаторите нямали бойна мощност и запаси за ново настъпление 

В навечерието на първата годишнина от съветската инвазия в Украйна Общото заседание се чака да одобри през днешния ден резолюция, препоръчана от Украйна и поддръжниците ѝ, оповестява Нова телевизия. В текста се акцентира " нуждата от реализиране във допустимо най-кратък период на изчерпателен, обективен и дълготраен мир " в сходство с основополагащия Устав на Организация на обединените нации.

По време на разискването на резолюцията генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш осъди нашествието на Русия и я назова " огорчение " против груповото схващане на света.

„ Първата годишнина от нахлуването на Русия в Украйна е тъмен крайъгълен камък за народа на Украйна и за интернационалната общественост. Тази инвазия е огорчение за нашето групово схващане. Това е нарушаване на Хартата на Организация на обединените нации и интернационалното право. Междувременно чухме косвените закани за потребление на нуклеарни оръжия, по този начин нареченото тактическо потребление на нуклеарни оръжия е изцяло недопустимо. Крайно време е да се отдръпнем от ръба. Позицията на Организация на обединените нации е недвусмислена. Ние сме ангажирани със суверенитета, независимостта, единството и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници ”, съобщи Гутериш.

Постоянният представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Василий Небензя от своя страна сподели на специфична сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, отдадена на Украйна, че Западът се стреми да нанесе на Русия стратегическо проваляне, да я разчлени и унищожи.

" Западът, който ни разказваше приспивни приказки за някакво партньорство и съдействие, в този момент изцяло разкри същинското си лице. Всякакво благовъзпитание е отхвърлено и задачата е да се въоръжи Украйна, с цел да нанесе стратегическо проваляне на страната ни, да я разчлени и унищожи ", съобщи дипломатът, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По думите му Западът е готвил целеустремено Украйна в продължение на години за война против Русия. И защото Организацията на Северноатлантическия контракт е пренебрегнала паниките на Москва поради преместването на военна инфраструктура все по-близо до съветските граници, Русия не е имала различен избор, с изключение на да предприеме " специфична военна интервенция " в Украйна, сподели още Небензя.

" Това е война, в която, както и преди 80 години, има подли и могъщи врагове, които желаят да завладяват земята ни и да ни покорят ", сподели Небензя, представен от ДПА. " Германски танкове още веднъж убиват руснаци ", добави той, имайки поради създадените в Германия танкове " Леопард ", които няколко европейски страни дадоха обещание да изпратят на Киев.

Междувременно от Американския институт за проучване на войната (ISW) оповестиха, че Русия няма бойна мощност и запаси, с цел да поддържа ново нахлуване в Украйна, оповестява УНiАН. 

В началото на февруари съветските войски ускориха настъпателните интервенции в минимум четири посоки в Луганска, Донецка и Запорожка област, само че към момента не са постигнали забележителен прогрес, а техният персонален състав и запаси не престават да понижават. Това се показва в новия отчет на ISW, представен от украинската осведомителна организация.

Американските аналитици напомнят думите на началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна генерал-майор Кирил Буданов, че съветската атака била толкоз неефективна, че е съвсем невидима. 

Според него декларираната цел на Кремъл да създават 800 танка годишно е нереалистична. Експертите на ISW означават, че руснаците към този момент са изгубили минимум 1500 танка.

Руската частна войска „ Вагнер “ обаче продължава да завладява селища северно от Бахмут и да стеснява обръча към града. След като окупираха Красная гора и Парасковиевка, „ оркестрантите “ нахлуха във Берховка и Ягодное и са на път да ги завладяват, съгласно роденият в украинския град Суми боен анализатор Юрий Подоляка. 

В последния си видеокометар, оповестен нощес в неговия телеграм Канал, той акцентира, че ЧВК „ Вагнер “ уголемяват фронта на нахлуване северозападно от Бахмут, с цел да излязат на пътя до селището Хромово. Това е последният път, който се употребява от украинците за доставяне на гарнизона на града, само че с всеки минал ден потреблението на този маршрут е все по-трудно, добави Подоляка.

Според него в околните дни ще се приказва или за обграждане на украинските войски в Бахмут, или за изтеглянето им от града. 

Негови сътрудници пък оповестиха, че съветските нашественици са се предвижили и Бахмут и към този момент се водят сражения за комбината Азом, където бранителите на града са се окопали устойчиво.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР