От Агенция Пътна инфраструктура съобщиха, че единият инцидент е станал

...
От Агенция Пътна инфраструктура съобщиха, че единият инцидент е станал
Коментари Харесай

Катастрофи предизвикаха километрични задръствания на АМ Тракия

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че единият случай е станал при 25-ия километър в посока Бургас. Ударили са се четири автомобила. Движението се реализира в дейната лента, като водачите би трябвало да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост.

Трафикът се контролира от " Пътна полиция ", само че колоните са в продължение на близо 5 километра.

Според очевидци на другата злополука, която е станала в посока София, прекосяването през сектора лишава най-малко 30 минути. 

Към момента няма данни за тежко потърпевши или починали. Най-вероятните аргументи за случаите са несъобразена с мократа пътна настилка скорост.

Снимка: Тихомир Петков, Xnews.bg

Междувременно от АПИ допълниха, че до 5 май се стопира придвижването в посока София на автомагистрала " Струма " от пътен възел " Дамяница " (при 155-ти км) до пътен възел " Струмяни " (при 137 км) поради спешен ремонт.

Трафикът в посока София се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел " Дамяница " по път I-1 Дамяница - Сандански - Струмяни.

В платното за Кулата на автомагистрала " Струма " от 143-ти км до 145-ти км придвижването се реализира поетапно в една лента.

Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание, като следват прецизно поставената пътна сигнализация и ограничаването на скоростта - 50 км/ч. От АПИ показват, че ремонтните работи са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване в правата.

Преди дни зам.-министърът на районното развиване Николай Шушков изрази очакване скоро да стартира строителството на пътен възел на автомагистрала " Струма " при град Кресна, в посока София, където съгласно него транспортната обстановка сега е конфликтна. Той изясни, че след получено позволение от Басейнова дирекция Благоевград всички процедури са приключени за него, както и за идния за създаване мост в лот 3.1 на автомагистралата в посока София - Кулата. Сега съществуващото оборудване на път Е79 е в предаварийно положение и е рисково за преминаващия там трафик, означи Шушков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР