Митническите служби на Финландия, Естония, Литва, Латвия и Полша подписаха

...
Митническите служби на Финландия, Естония, Литва, Латвия и Полша подписаха
Коментари Харесай

Финландия, Полша и Прибалтика засилват контрола на санкциите срещу Русия

Митническите служби на Финландия, Естония, Литва, Латвия и Полша подписаха съглашение за усилване на мониторинга на глобите против Русия. Съгласно съглашението страните ще обменят данни и ще се намесват, в случай че бъде открито заобикаляне на глобите.

Подписването се състоя през вчерашния ден, на 9 май, във Вилнюс, оповестиха финландските митници в известие за медиите. Държавите от външните граници на Европейския съюз (ЕС) " играят основна роля в предотвратяването на заобикалянето на глобите ", се споделя в известието.

" С подписаното през днешния ден съглашение желаеме да покажем на други страни и компании смисъла на тясното районно съдействие за ефикасен надзор на глобите и да допринесем за повишение на успеваемостта им ", съобщи Сами Ракшит, началник на финландската митница.

През април Европейският съвет добави заобикалянето на глобите на Европейски Съюз към листата с закононарушения. Те включват, наред с другото, търговия със глобени артикули и заобикаляне на възбраната за пътешестване до Европа. Според EUobserver Европейски Съюз има намерение да реализира единодушие по 14-ия пакет от антируски наказания до юли./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР