Днес времето ще остане облачно с валежи главно в Южна

...
Днес времето ще остане облачно с валежи главно в Южна
Коментари Харесай

ЖЪЛТ КОД: Ще духа силен вятър в няколко района на страната

Днес времето ще остане облачно с превалявания основно в Южна България. Дъждовете обаче към този момент ще са слаби и на по-малко места. В крайните северни региони след обяд слънцето ще се покаже.

В цялата страна ще духа студен североизточен вятър. В Източна България скоростта му ще доближава 70-80 километра в час. Затова за няколко области е в действие жълт код за рисково време.

Именно вятърът ще задържа температурите ниски. Максималните ще са от 13-14 градуса във високите западни полета до 21-22 по поречието на Дунав.

В планините ще се задържи облачно, мъгливо и студено. На доста места ще превалява дъжд, а регионите над 2000 метра се чакат и снеговалежи. Вятърът ще е сдържан и леден от североизток и температурата на 1500 метра ще доближава едвам 4-5 градуса, а по върховете ще е негативна.

Дневните температури ще се покачат до 22-23 градуса. От неделя атмосферата в страната още веднъж ще бъде нестабилна. Ще се заоблачи и следобяд на доста места ще превали и прегърми. Увеличава се и рискът от нови градушки и местни наводнения. Температурите ще останат към 20 градуса.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР