От 9 март ДФ Земеделие“ приема заявления по схемата на

...
От 9 март ДФ Земеделие“ приема заявления по схемата на
Коментари Харесай

От утре земеделците могат да кандидатстват по схемата за контрол на вредители по картофите

От 9 март Държавна фирма „ Земеделие “ приема заявки по схемата на държавна помощ „ Помощ за компенсиране разноските на аграрни стопани, свързани с осъществяване на ограничения по „ Национална стратегия от ограничения за надзор на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae) “. Приемът ще продължи до 14 май. До 31 май стопаните би трябвало да показват отчетни документи за осъществените действия по отнасяне на картофените насаждения. Средствата ще бъдат изплатени до 22 юни 2021 година Финансовият запас по помощта е 1,8 млн. лв..

Размерът на помощта за битка с вредители по картофите е до 100 % от разноските по закупуване на артикули за растителна отбрана, само че не повече от 850 лева./ха, с включен Данък добавена стойност. По схемата ще се компенсират направените разноски единствено за тези препарати, които са позволени в Република България за химичен надзор на почвени вредители по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae).

Продуктите за растителна отбрана следва да са закупени от лица, които са търговци по смисъла на Търговският закон и имат уверение за търговия с артикули за растителна отбрана, на съображение член 91, алинея 1 от Закона за отбрана на растенията и са включени в обществен указател на БАБХ, на съображение член 6, алинея 1 от Закона за отбрана на растенията.

От поддръжката могат да се възползват дребни и междинни предприятия – аграрни стопани, които отглеждат картофи на площи с размер над 1 дка.

Указанията по схемата са оповестени на уеб страницата на Държавен фонд „ Земеделие “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР