От 9:30 часа на 17 февруари партиите и коалициите могат

...
От 9:30 часа на 17 февруари партиите и коалициите могат
Коментари Харесай

Регистрацията на листите с кандидат-депутати започва на 17 февруари - Избори

От 9:30 часа на 17 февруари партиите и обединенията могат да записват листи с претенденти за народни представители в Районните изборни комисии за вота през април. Срокът за регистрация завършва в 17 часа на 28 февруари.

Това излиза наяве от днешно решение на Централната изборна комисия (ЦИК). Всеки български жител, навършил 21 години, може да бъде определен за народен представител, стига да не е подложен под забраняване и не изтърпява наказване " отнемане от независимост ".

От комисията припомнят, че партиите и обединенията не могат да записват като претенденти военнослужещи от Въоръжените сили, чиновници в дипломатическата работа, чиновници от Министерство на вътрешните работи, Държавна организация „ Разузнаване “, Националната работа за защита и Държавната организация „ Технически интервенции “, държавни чиновници от Държавна организация „ Национална сигурност “, съдии, прокурори и следователи, както и други лица, на които със закон е неразрешено участие в политическа партия.

Броят на претендентите в една кандидатска листа на партия или коалиция не може да надвишава удвоения брой мандати в изборния регион.

Даден кандидат-депутат може да бъде препоръчан за вписване единствено от една партия или коалиция най-вече в два изборни региона. Всеки самостоятелен претендент образува независима кандидатска листа, а самостоятелните претенденти не може да бъде включвани в кандидатска листа на партия или коалиция, прецизират от ЦИК.

Нужно е също по този начин кандидат-депутатите да не заемат позицията на наблюдаващ на изборите, покровител, представител на партия, коалиция, предприемчив комитет, член на изборна комисия, анкетьор или компаньон.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР