От 8:30 ч. днес затворен за движение на всички видове

...
От 8:30 ч. днес затворен за движение на всички видове
Коментари Харесай

Затвориха напълно Троянския проход, Превала е ограничен за камиони над 12 тона

От 8:30 ч. през днешния ден затворен за придвижване на всички типове моторни транспортни средства е проходът Троян-Кърнаре, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Пловдив.

Причината е сериозното снегонавяване, като е основана нужната организация за почистване на пътното платно.

Беклемето е най-високият проход в Стара планина с надморска височина към 1500 м. През зимата по оголените била ветровете натрупват до няколко метра снежни нанявания. Чистенето им е същинско предизвикателство и постанова потреблението на багери и роторни снегорини.

" В ход е план за изграждане на снегозащитни уреди, които ще разрешат целогодишно проходът да е отворен ", осведоми кметът на Троян Донка Михайлова, представена от.

За построяването на структурата по дължината на трасето са планувани 39 милиона лв., с които ще се ремонтира и пътната настилка след градежа.

Проходът се чака да е екипиран със отбрана против снежната буря до 2023 година.

Междувременно стана ясно, че придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона през прохода " Превала " също е затворено. Въведено е ограничаване и по пътя Девин - Михалково, оповестиха от Областното пътно ръководство в Смолян.

В сектор от пътя Средногорци - Рудозем има срутище, заради което прекосяването е единствено в едната лента. Зоната със свлечените върху платното камъни е наоколо до входа на Рудозем до бензиностанцията.

Сняг вали в Смолян и региона, на обособени места има снегонавявания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР