От 7 февруари започва 12-ото отбелязване у нас на международната

...
От 7 февруари започва 12-ото отбелязване у нас на международната
Коментари Харесай

Отбелязваме Седмицата на брака у нас, повече от 10 кмета се включват в инициативата

От 7 февруари стартира 12-ото отбелязване у нас на интернационалната самодейност " Седмица на брака ", която ще продължи до 14 февруари. Инициативата се организира всяка година в 29 страни по света едновременно, осведомят уредниците.

Кметовете на Пловдив, Русе, Хасково, Благоевград, Стара Загора, Трявна, Созопол, Ловеч, както и на столичните региони " Банкя ", " Студентски ", " Средец " и " Нови Искър " във връзка самодейността ще почетат фамилии с дълготраен брак. Много от тях персонално ще бракосъчетаят двойки по време на седмицата, оповестява Българска телеграфна агенция.

До 8 февруари фамилиите ще могат да се включат в състезанието на самодейността с награди под мотото " Оцени своята половинка " на фейсбук страницата на самодейността.

Близо 30 събития за фамилни и несемейни ще се състоят в границите на Седмицата на брака тази година. Сред тях са концерт с класическа и джаз музика, музикално-поетична вечер, занимателни събития за фамилни. Те са с практична устременост и стремежът е посредством тях да се построяват по-пълноценни взаимоотношения с колегата и децата.

Несемейните ги чакат занимателни игри, готвене по двойки, кино вечер, полемики, семинар по какъв начин да намерят първокласен сътрудник в живота си, вечеря с любовни предписания и други

Децата ще могат да се впуснат в занимателно странствуване из дебрите на физичните феномени и закони в Националния политехнически музей.

Макар България да е измежду страните с минимум разводи в Европа, над една трета от браковете у нас се разтрогват, показват уредниците на отбелязването на Седмицата на брака у нас. Тяхната цел е предварителна защита на високата степен на разводите, самотното родителство, икономическата задлъжнялост, напрежението и неналичието на качествено време с децата.

Инициативата не цели да накара хората да подписват брак, тя чества здравия брак и предизвиква двойките да извърнат внимание на своите половинки, разяснява пред Българска телеграфна агенция Михаела Джоргова, координатор на екипа от уредниците. Според нея в последните години има наклонност българите да подписват бракове.

Справка в уеб страницата на Националния статистически институт (НСИ) демонстрира, че за 2021 година са подписани 26 620 брака, а през 2020 година техният брой е бил 22 172.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР