От 62 години играя с едни и същи числа, които

...
От 62 години играя с едни и същи числа, които
Коментари Харесай

Пенсионер не се отказва от тотото: Приемам се за карък, дори тройки не удрям

" От 62 години играя с едни и същи цифри, които безусловно са станали част от паметта ми. Никога няма да ги сменя, защото, в случай че го направя и излязат за джакпота, няма да си го простя. Затова дано и хората да не си сменят числата и да държат на тях. "

Това заяви 87-годишният Илия Топузански, който с усмивка признава, че е най-големият тото карък освен у нас, само че и на Балканите. Въпреки че пуска фишове повече от шест десетилетия, Илия няма огромна облага.

За тиража довечера в играта 6 от 49 насъбраният
джакпот е към 7,2 милиона лв., което дава вяра на мнозина българи, че може да забогатеят за една вечер.

" Ако ударя
джакпота, незабавно ще се похваля. Вероятно и от тотото ще ме разгласят. Но какво да ви кажа - каръкът ми в последно време се ускори още повече и даже тройки не блъскам. Но това не ме отхвърля и не преставам да пущам фишове, като нямам пропуснат тираж ", сподели още пред вестника Топузански.

" За пръв път пуснах фиш през живота си през 1957 година, само че не играех проведено. През интервала 1960-1962 година към този момент имах непрекъснати цифри, които пусках в чешка композиция. Така съумях да ударя три тройки. Със извоюваните 9 лв. си купих 10 лотарийни билета и завоювах радиограмофон ", спомня си възрастният мъж, пише  " България Днес "

През януари 1962 година Топузнаски взема съдбоносното решение да играе единствено с едни и същи цифри, които в никакъв случай да не трансформира. Написва на листчета числата от 1 до 49 и на инцидентен принцип ги изтегля, като ги оформя в три комбинации.

" Така и не съумях за толкоз доста години за ударя петица или шестица. Дори и не съм се приближавал. Приемам се за карък, тъй като за толкоз доста години нямах нито една огромна облага. Но имам вяра, че вярата крепи индивида ", оптимист е Илия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР