От 5 май вече няма ограничение за събирането на повече

...
От 5 май вече няма ограничение за събирането на повече
Коментари Харесай

Падна и забраната за събиране на повече от 15 души, задават се сватби и балове

От 5 май към този момент няма ограничаване за събирането на повече от 15 души на празници и тържества. Така тази година няма да има проблем за провеждането на абитурентските балове. Ще могат да се вършат и огромни сватби и кръщенета, след анулацията на заповедта. Това стана ясно от думите на министъра на опазването на здравето проф.Костадин Ангелов по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб.

По последни данни България е 20-о място по заболеваемост от ковид и на 2-ро място по смъртност в Европейския съюз. Отчита се трайно понижаване на броя заболели, на признатите в болница, както и на настанените в интензивни отделения, само че смъртността остава висока. С днешна дата няма нито една област у нас в алено, похвали се проф. Костадин Ангелов.

Той означи, че в лечебните заведения към този момент има успокоение. Единствено в четири области има повече пациенти - Благоевград, Силистра, Стара Загора и Шумен.

България е безрискова зона за туристите, които желаят да я посетят, като за това са избрани првила, сподели здравният министър в оставка. Сс по-нисък показател на суровост на ограниченията от Германия, реализираме по-добри резултати и заболеваемостта ни е по-ниска, похвали се той.

Зелени коридори
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР