+ + + от 5 Jeanne du Barry Режисьор и

...
+ + + от 5 Jeanne du Barry Режисьор и
Коментари Харесай

Кино | Жан дю Бари: Фаворитката на краля с Джони Деп и Майуен льо Беско

+ + + от 5 Jeanne du Barry Режисьор и съсценарист: Майуен льо Беско С: Майуен, Джони Деп, Бенжамен Лаверн, Пиер Ришар, Мелвил Пупо, Полин Полман, Паскал Грегор Времетраене: 110 мин. Още от същото: " Мария Антоанета ".
Jeanne du Barry откри тазгодишния Кан като една от най-скъпите френски продукции от последните години (бюджет $22.4 млн.) и с воала на умерения скандал с връщането на Джони Деп в актьорството след обвиняванията в домашно принуждение. Деп като крал ЛуиXVговори френски без акцент, само че рядко,присъствието му е повече като в глух филм .

Фокусът и движещата мощ на обилната продукция е в женски жанр, актрисата и режисьор Майуен Неджма льо Беско (р. 1976) е с четири игрални ленти зад тила и премия на журито в Кан с Polisse (2012) за логиката на психиката на детската престъпност. Проучвала е писмено историята на Мадам дю Бари повече от десетилетие. Снимала е на лента и върху оркестрова музика, с референции към " Бари Линдън " на Кубрик, в салоните и спалните на самия Версай и с възобновени костюми от Chanel.

Подходът е типичен, без поп и рок закачките на София Копола в " Мария Антоанета ". Глас зад кадър разпростира историята на момичето и след това красива госпожица (Лоли Баия) Жан, щерка на готвачка и неизвестен духовник. Умът и хубостта са единствените й оръжия в живота, проправили й път до кралската спалня.
Реклама
Дю Бари на Майуен е чаровна и прелъстителна, единственото създание с действителни усеща измежду кринолините и напудрените перуки. " Това си е моето тяло и сама вземам решение какво да върша с него ", е правилото ѝ в живота. Разказът тече сантиментално, по дворцовите интриги, като в любовен разказ от поредицата " Арлекин ". Голямата историческа картина с надвисналата гражданска война, случила се частично и поради диамантените колиета на Дю Бари, е оставена за други филми.

Майуен льо Беско стана известна със запаметяващата си роля при Люк Бесон на извънземната певица Дива в " Петият детайл ". По-късно тя се омъжи за него след скандалната им връзка, до момента в който беше още на 17 години. Наскоро Майуен беше още веднъж в заглавията с изявления против #MeToo и в отбрана на упрекнатите там мъже. Това не прави кино лентата й по-лош, тя е потвърдена режисьорка с голям брой награди.


Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Янко Терзиев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР