От 3 май започва плащането на еднократна добавка от 75

...
От 3 май започва плащането на еднократна добавка от 75
Коментари Харесай

Плащането на пенсиите ще започне от 9 май

От 3 май стартира заплащането на еднократна добавка от 75 лева на пенсионерите, които дават отговор на условията за приключен имунизационен курс през март 2022 година, заяви Национален осигурителен институт. Броят на имунизираните възрастни е намалял съвсем три пъти по отношение на февруари - от 20 704 души на 7099 души в този момент.

Правителството разпореждаше очаквания да подтиква 300 000 възрастни да се имунизират с тези добавки. Реално обаче пенсионерите, имунизирани след Нова година са едвам 54 179. Общо по 75 лева са получили 748 822 души. 694 643 от тях обаче взеха тласък за към този момент направена имунизация през 2021 година

Добавките за имунизация се изплащат настрана от останалите, с цел да не се основава неправилна визия, че са част от пенсията. Другите две добавки се изплащат по едно и също време с пенсията - 60 лева за коронавирус и компенсацията за понижена сума от пенсия и добавка през януари.

Редовното погашение на пенсиите и добавките към тях за май т.г. стартира на 9 май (понеделник) и ще продължи до 20 май (петък). Не е ясно дали " Български пощи " ще могат да възстановят системите си до тогава - от 16 април пощенските клонове в цялата страна са отвън строя поради хакерска офанзива, а провалите към момента не са отстранени. Това блокира изплащането на пенсиите за април, великденските добавки, изпращането на колета, приемането на неща с натрапен платеж, подаването на данъчни заявления и така нататък Правителството две седмици мълчи за повредата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР