От 3 май отваряме за разходка природен парк Витоша“, съобщи

...
Коментари Харесай

Природен парк „Витоша“ остава затворен до 3 май

От 3 май отваряме за разходка естествен парк „ Витоша “, заяви във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.
Екипите на Столична община и Общинска полиция ще провеждат придвижването и паркирането на коли от „ Драгалевци “ до Морените и от „ Бояна “ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите.

Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за коли.

На паркинга на хижа „ Алеко “ ще се позволяват коли с трудноподвижни жители и с инвалидни колички.

За да не позволяваме събирането на доста хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша остават спрени. С усмиряване на епидемиологичната конюнктура имаме подготвеност да възстановим придвижването на градските автобусни линии до Витоша.

При разходка в планината спазвайте отдалеченост от най-малко 2,5 м. При диалози с други хора, поставяйте маска или шал.

Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е възможно единствено за членовете на едно семейство.

Моля, жителите, които не познават добре Витоша, само че желаят да се разходят, да употребяват наложително единствено маркираните екопътеки. Благодаря на всички жители, които отговорно съблюдават разпоредбите за разходка в отворените огромни паркове.

В неделя ще премахнем лентите в огромните паркове, само че апелирам жителите да съблюдават еднопосочното придвижване и разпоредбите за разходка в парковете.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР