От 29 март до 30 май в зала 6 в

...
От 29 март до 30 май в зала 6 в
Коментари Харесай

Домът на хумора и сатирата в Габрово представя Радикалните игри на Molleindustria

От 29 март до 30 май в зала 6 в Музея на хумора и сатирата в Габрово ще бъдат показани Радикалните игри на Molleindustria. Откриването на интерактивната галерия за дребни и огромни е в 17:30 часа.

Прочетете още: Фейсбук отваря платформата Instant Games за всички разработчици

Сред показаните игри ще има такива, които си слагат за цел да въвлекат играчите в сериозните тематики от всекидневието, които при нормалните условия постоянно избираме да заобикаляме. Един от най-емблематичните създатели в тази сфера е Паоло Педерчини, по-известен с дългогодишния си план La Molleindustria. Неговите радикални игри съчетават жлъч, подигравка, притча и други литературни похвати, с цел да реализиран един резултат, който може по едно и също време да разсмее, натъжи и ядоса аудиторията.

Като цяло, игрите на La Molleindustria са едно същинско преобразяване на сатирата в света на електронните игри. Те засягат тематики от целия набор на актуалното всекидневие. От световни тематики като енергийната мафия и актуалните войни, през пристрастености като вяра и половите функции в обществото, до битови дерзания като кариерно развиване и дребните наслади в живота.

Самият Паоло Педерчини е разработчик на игри, куратор и възпитател. Той преподава продукция на цифрови медии и пробен дизайн на игри в Училището по изкуствата в Университета Карнеги Мелън. От 2003 година работи под името " Molleindustria ", създавайки провокативни игри, ориентирани към проблемите на общественото и екологичното правораздаване, вяра, труд и половост.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР