Първите череши у нас за тази година се продават до

...
Първите череши у нас за тази година се продават до
Коментари Харесай

Първите череши у нас се продават на цена до 50 лв./кг

Първите череши у нас за тази година се продават до 50 лв. за кг. Рекордната цена държи сергия на Четвъртък пазара в Пловдив, съобщи бТВ. Собственикът твърди, че плодовете са негово произвеждане, откъснал ги е от дърво в двора си. Тази година черешите узряха с към месец по-рано поради топлото време през април. По традиция първи на пазара излизат черешите от масивите в Пловдив и Пазарджик.

Има и импорт от Гърция, които на сергиите се продават по 40 лева за кг. Продавачът на гръцки череши споделя, че зарежда от няколко дни и макар високата цена, стоката се продава. Някои взимат по 100 грама, а други по кг и повече.

" И по два, и по три кг купуват. За всеки трен си има пасажери - има хора с благоприятни условия и си взимат по-скъпото ", споделя един от продавачите на Четвъртък пазара в Пловдив. На пазара се оферират и български череши - 25 лева за кг от село Брестовица и 15 лева - от село Брестник. Купувачи не липсват, описват хора от прилежащите сергии. Заради хубавото време до две седмици пазарът ще е цялостен с български череши, като цените ще паднат, предвиждат притежатели на черешови градини. Производителите се притесняват от слани и се чудят по какъв начин ще опазят дърветата, защото  пожарната не позволява да се пали огън към тях. Другият проблем е градушката.

И черешите от региона на Кюстендил се чака да са подготвени за Великденските празници. Старите, български сортове " 1 май " и " 24 май " към този момент са запъстрели и до дни ще са подготвени.

Те са извънредно сочни, само че са по-дребни и това е повода търговците да ги купуват на доста по-ниски цени от " Бигаро бюрла " - ранна, едра, месеста череша, френски вид.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР