От 26 до 28 юни Община Габрово ще бъде домакин

...
От 26 до 28 юни Община Габрово ще бъде домакин
Коментари Харесай

Спортно-терапевтичният лагер „9:0 за хората срещу зависимостите“ под патронажа на БФС ще се проведе в Габрово

От 26 до 28 юни Община Габрово ще бъде хазаин на народен спортно-терапевтичен лагер за лица, включени в стратегии за психосоциална рехабилитация на подвластни.

Основна цел на събитието е да разпространява футбола като обществен и учебен инструмент.

Инициативата под патронажа на Българския футболен съюз се провежда за девета поредна година, като за първи път се организира отвън столицата.

Под мотото „ Не всички хора са подвластни, само че всички подвластни са хора! “ събитието сплотява представители на лечебни общности за психосоциална рехабилитация на подвластни от България и Гърция, държавни институции, отраслови организации и неправителствени сдружения.

Програмата планува шампионат по футбол на дребни порти, уъркшопи и дискусионни панели. В рамките на самодейността ще се организира кръгла маса, чиято цел е да показа положителни практики за ресоциализация на подвластни, да открои главните провокации пред процеса на реинтеграция и да набележи благоприятни условия и вероятности за съдействие и поддръжка на институции и организации в този развой.

За първи път в шампионата по футбол, с изключение на тимове на лечебните центрове, ще се включат отбори от Община Габрово и от ОДМВР-Габрово. С присъединяване си двете институции декларират своята подготвеност за съдействие в поддръжка на процеса на рехабилитация и ресоциализация на хората със зависимости.

Събитието се провежда от Община Габрово, Сдружение „ Реванш “ и Фондация „ Общност в помощ на подвластните “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР