От 26 април Италия въвежда облекчения на мерките срещу коронавируса

...
От 26 април Италия въвежда облекчения на мерките срещу коронавируса
Коментари Харесай

Италия облекчава коронавирус мерките

От 26 април Италия вкарва облекчения на ограниченията против ковид в страната като в това число се позволява свободното придвижване сред районите при избрани условия, оповестява Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Рим от 26 април ще бъде допустимо свободното придвижване сред " жълти " и " бели " райони , а придвижването сред райони с по-висока категория на риск - " оранжеви " и " червени ", е позволено единствено при изискване, че жителят разполага с уверение - така наречен Зелен документ.

Документът би трябвало да удостоверява един от следните 3 случая: осъществена имунизация с годност 6 месеца от довеждане докрай на цикъла на ваксинация; изцеление от КОВИД-19 с годност 6 месеца от момента на излекуване; негативен тест за КОВИД-19 - PCR или антигенен, изработен през последните 48 ч.

За годни ще бъдат считани удостоверения, издадени в държава-членка на Европейски Съюз, както и издадените от трети страни документи за имунизация, приета от Европейски Съюз .

Досегашният вечерен час от 22 ч. до 5 ч. сутринта се резервира .

Приетият от държавното управление указ планува в това число обновяване при избрани условия на присъственото образование в учебните заведения до края на образователната година, отваряне на заведенията за хранене навън и при съблюдаване на нужното разстояние за сигурност в " жълтите " зони.

В същото време изключителното състояние в Италия е продължено до 31 юли 2021 година

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Рим на следните телефони: +39 06 322 46 40, +39 06 322 46 431, дежурен денонощен телефон: +39 349 492 7764
 Италия разхлабва Covid ограничения от 26 април
Италия разхлабва Covid ограничения от 26 април

Основните ограничавания ще бъдат отстранени в регионите с невисок риск, класифицирани като " жълти зони "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР