От 26 април до 1 юли 2020 г. се забранява

...
От 26 април до 1 юли 2020 г. се забранява
Коментари Харесай

Русия спира износа на зърно

От 26 април до 1 юли 2020 година се не разрешава износът на зърно от Русия. Това заяви министерството на селското стопанство в Москва, написа ТАСС.

" Експортът на пшеница, лимец, ръж, ечемик и царевица за страни, които не са членки на Евразийския стопански съюз, ще бъде спрян до 1 юли 2020 година. Федералната митническа работа стопира издаването нови заявления за задачите на износа ", се отбелязва в известие на земеделското ведомство.

На 26 април тази година нетарифната квота за експорт на зърно от Русия в размер на 7 милиона тона, открита на 1 април, е изцяло изчерпана. Според представители на министерството, ограничаващата мярка ще спомогне за стабилизиране на цените на зърното и ще подсигурява вътрешните потребности на страната от зърно и модифицирани артикули.

Русия е най-големият снабдител на жито на международния пазар и по прогнозата на земеделското министерство на Съединени американски щати тази година би трябвало да изнесе 35 млн. т. Зърнената годишна продукция през предишното лято е в границите на 120.6 млн. т.

От юли до декември са изнесени 25.2 млн. тона зърно, а след Нова година покупко-продажбите са за още 7.2 млн. т. В пояснителната бележка на земеделското министерство в този момент се споделя, че крайният размер на износа ще е не повече от 41. млн. т
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР