От 24 до 28 април дипломатически представители от 14 страни,

...
От 24 до 28 април дипломатически представители от 14 страни,
Коментари Харесай

Дипломати от 14 страни посетиха Синдзян

От 24 до 28 април дипломатически представители от 14 страни, в това число Бразилия, Иран, Индонезия, Пакистан, Еквадор и Сенегал, посетиха Синдзян-уйгурския самостоятелен регион в Северозападен Китай по покана на китайското Външно министерство.

 Те посетиха столицата на провинцията Урумчи, както и Кашгар, Турпан и други места в Синдзян, с цел да се срещнат персонално с достиженията в общественото и икономическо развиване на района. „ Постиженията на Синдзян са забележителни и хората от всички етнически групи живеят в естетика и благополучие “, декларират дипломатите и прибавят, че лъжите, изфабрикувани от някои западни медии, са изцяло несъвместими с действителността.

„ За да се изкорени тероризмът, от решаващо значение е да има повсеместен проект за развиване на региона и да се помогне на хората да подобрят живота си “, сподели Ага Хунаин Абас Хан, общоприет консул на Пакистан в Чънду.

Дипломатите посетиха и историческия остарял град в Кашгар, където персонално станаха очевидци на туристическия взрив по време на празничните дни за 1 май. „ Една страна се нуждае от обществена непоклатимост и икономическо развиване. Резултатите и от двете може добре да се видят в Кашгар “, съобщи Зау Лин О, общоприет консул на Мианмар в Чунцин.

„ Новините от западните медии, че китайското държавно управление не разрешава на мюсюлманите в Синдзян да правят религиозни действия, не са правилни “, разяснява Бен Перкаса Драджат, общоприет консул на Индонезия в Гуанджоу. „ Като страната с най-голямо мюсюлманско население в света, Индонезия уверено се опълчва на външните сили, които манипулират въпроса за Синдзян, намесват се във вътрешните работи на Китай и се пробват да разединят страната “, добави индонезийският посланик.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР