От 23 март, понеделник, още 100 души в Горна Оряховица

...
От 23 март, понеделник, още 100 души в Горна Оряховица
Коментари Харесай

Доставят храна на още 100 самотноживеещи възрастни хора в Горна Оряховица


От 23 март, понеделник, още 100 души в Горна Оряховица ще получават топла храна, която ще се подготвя в базата на Домашния обществен патронаж. Това оповестиха за Радио „ Фокус “-Велико Търново от локалната администрация. Мярката е краткотрайна и се вкарва до момента в който трае изключителното състояние.

Целта ни е да бъдат обхванати оптимален брой самотноживеещи възрастни хора, с цел да се ограничи тяхното излизане на открито.

Нуждаещите се възрастни хора могат да се обадят на телефон в Информационния център на Общината – 0882 165 369 – Добромира Енчева и да заявят 3 имена, непрекъснат адрес и телефон за връзка. Ако храната ще се доставя на сегашния адрес, би трябвало да се каже и той.

Храна ще се доставя на възрастни хора на 70 и над 70-годишна възраст, които са самотно живеещи без близки и родственици в обитаемото място. При първата доставка на храната, потребителите ще подпишат заявление, контракт и ще внесат депозит от 25.00 лева Сумата е за първите две седмици на снабдяване на храната.

Топлата храна ще се доставя от понеделник до петък в това число, а менюто включва чорба, главно ядене и самун.

От тази мярка могат да се възползват и самотноживеещи възрастни хора, които сега са в листата на чакащите за услугата на Домашен обществен патронаж. Заявленията по телефона ще се одобряват до петък.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР