От 23.30 часа тази вечер влизат в сила новите мерки

...
От 23.30 часа тази вечер влизат в сила новите мерки
Коментари Харесай

Тази вечер влизат в сила новите covid-мерки у нас

От 23.30 часа довечера влизат в действие новите ограничения против разпространяването на ковид у нас като те ще важат до 21 декември 2020 г. Решението за тях беше обявено в сряда от здравния министър проф. Костадин Ангелов. 

Днес ще е последният присъствен ден в учебно заведение за децата в цялата страна. От понеделник образованието на учениците от 1-ви до 12-ти клас и в университетите минава напълно в електронна среда, а детските градини и яслите, детски центрове и клубове се затварят до 21-ви декември. Забраняват се всички извънкласни действия и занимания по ползи, както и занимални за всички възрастови групи, всички учебни заведения, всички присъствени занятия в езикови центрове, просветителни центрове и школи, проведени от юридически и физически лица. 

Преустановяване на провеждането, конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тиймбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма, както и на всички групови културно-развлекателни мероприятия като изключения се позволява при театрите при претовареност на местата до 30% от общия им потенциал и съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1,5 метра и наложително носене на защитни маски за лице. 

Спират се всички групови спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за лица до 18-годишна възраст като се изключи интернационалните спортни надпревари, които са почнали към датата на влизане в действие на тази заповед, като тези мероприятия ще се организират без аудитория. Преустановяват се визитите във фитнес центровете, както и във всички заведения за хранене и развлечения, като ще се позволяват единствено доставки по домовете или взимане на храна за дома и офиса. Спират се и визитите в игралните зали и казината

Преустановяват се визитите в моловете и комерсиалните центрове, като се изключи магазините за хранителни артикули, банки и застрахователи, аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, снабдители на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други снабдители на съобщителни услуги в тях, които се намират в моловете. Малките магазини в кварталите ще могат да продължат да работят при сегашните условия. 

Забраняват се груповите туристически пътувания, екскурзиите с проведен траспорт в страната и чужбина, както и групови визити на туристически обекти в страната. 

Няма да се позволява провеждането на тържества от частен темперамент с наличието на повече от 15 души. 

" Зеленият кулоар " за възрастни е от 8.30 до 10.30 часа, като хората над 65 години могат да пазарят и в останалите часове.

Отворени ще останат храмове, паркове и градини. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР