От 2022 година NASA планира да започне изграждането на международна

...
От 2022 година NASA планира да започне изграждането на международна
Коментари Харесай

NASA иска от Роскосмос да разработи нов „Союз“ за полети до Луната

От 2022 година NASA възнамерява да стартира построяването на интернационална обитаема галактическа станция, която ще се намира във висока лунна орбита. Космическата стратегия, както и станцията носят името Lunar Orbital Platform-Gateway. Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин съобщи пред медиите, че американската галактическа организация е поискала основаването на нова версия на пилотирания галактически транспортен съд Союз за полети до Луната.

Лунният Союз ще се употребява като аварийна система за превозване на астронавти до Луната и тяхното завръщане на Земята. Рогозин сподели още, че NASA упорства Русия да продължава да транспортира американските астронавти до Международната Космическа Станция благодарение на Союз.

Идеята за лунния Союз не е нова. Преди няколко години, взаимно с частната компания Space Adventures Роскосмос разгласи проектите си за рационализация на Союз за превозването на лунни туристи. Тогава се предполагаше, че Союз и специфичният ускорител за него ще бъдат изведени в орбита на два пъти. След тяхното съединяване ще бъде сбъднат полетът до Луната. Освен това, в този момент разработваният галактически транспортен съд Федерация и новата свръхтежка ракета притежател теоретично могат да транспортират астронавти до Луната единствено с едно изстрелване.

Окололунната галактическа станция  Lunar Orbital Platform-Gateway  се създава за проучването на естествения сателит на Земята, далечния космос, а в бъдеще тя ще се употребява като портал за изпращане на астронавти до Марс.

Към сегашен ден, в плана Lunar Orbital Platform — Gateway вземат участие 15 страни.

 

Kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР