От 2020 г. има 11 акта за установени охранители, които

...
От 2020 г. има 11 акта за установени охранители, които
Коментари Харесай

11 акта за охранители с криминално минало са съставени в Стара Загора от 2020 г.

От 2020 година има 11 акта за открити охранители, които не могат да извършват тази активност – това са престъпно проявени лица. Това съобщи Лазар Христов, шеф на ОДМВР в Стара Загора.

„ Не може да има разпоредени правила в Закона за частна охранителна активност, които вие да заобикаляте. Нашите инспекции не са тенденциозни, не са репресивни. Те ще продължат до момента в който влезете в границите на закона ”, сподели Христов, представен от

„ Като наемате охранители, би трябвало да поставите безапелационни правила към тях. Това, че допускате сходен вид чиновници да охраняват вашите заведения, е напълно ваша неточност. В един миг ще се стигне до възбрана на удълженото работно време, аз ще упорствам за лишаване на лицензи ”, добави той.

Лица с престъпни прояви да не работят като охранители в нощните заведения изиска през вчерашния ден кметът на Стара Загора Живко Тодоров от представители на нощни заведения по време на среща, на която участва и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Лазар Христов.

Той посочи, че е процедура лица, които са престъпно проявени, нерегламентирано да участват в нощни клубове, носейки облекло " защита " и по този метод се заобикаля законът, съгласно който тяхното правосъдно минало би трябвало да бъде чисто.

Кметът бе безапелационен, че в случай че настояването му не бъде задоволено, Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР