От 2019 г. в арестите на МВР няма да има

...
От 2019 г. в арестите на МВР няма да има
Коментари Харесай

Махат наровете в арестите за по-добри условия на задържаните

От 2019 година в арестите на Министерство на вътрешните работи няма да има нарове. Това плануват промени в инструкцията за реда за реализиране на
задържане, оборудването на пространствата за настаняване на арестувани лица и реда в тях в Министерството на вътрешните работи.

Промените са подхванати след рекомендации на омбудсмана и обезпечаване на естествени условия за живот в пространствата за настаняване и гарантиране на човешките права на арестуваните лица, аргументират се от Министерство на вътрешните работи.

Промените в инструкцията обаче изискван финансови средства, с цел да бъде подсигурена леглова база, която да замести наровете, а в случай че се наложи и за преустрояване или реорганизация на пространствата за настаняване на арестувани лица.

С предлаганите промени в Инструкцията се чака да се извърши рекомендацията на омбудсмана на Република България по отношение на Националния предпазен механизъм, гарантиране в по-голяма степен на човешките права на арестуваните лица и обезпечаване на естествени условия за живот в пространствата за настаняване на арестувани лица, е записано в претекстовете към измененията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР