От 2018 година насам Алфа Ромео е основен спонсор на

...
От 2018 година насам Алфа Ромео е основен спонсор на
Коментари Харесай

Алфа Ромео става спонсор на Хаас от 2024?

От 2018 година насам Алфа Ромео е главен спонсор на Заубер във Формула 1, а от 2019 отборът от Хинвил извършва програмата на италианците и тимът беше прекръстен на Алфа Ромео Рейсинг. Договорът беше подновяван всяка година, само че това съдействие ще завърши в края на сезон 2023 на международния шампионат.

Ауди ще влезе във Формула 1 със Заубер, като се чака германците да купят най-малко 75% от акциите на Заубер и по този начин швейцарският тим ще стане заводският отбор на Ауди, като автомобилната марка ще създава задвижващите системи на отбора за Формула 1.

Все още не е ясно по какъв начин ще се развие спортната стратегия на Алфа Ромео след 2023, само че от италианската марка към този момент обясниха, че нямат желание да напущат Формула 1 и съгласно последните информации в падока на международния шампионат, Алфа Ромео може да стане главен спонсор на Хаас.
 В Хаас вземат решение до седмица за Шумахер и Хюлкенберг В Хаас вземат решение до седмица за Шумахер и Хюлкенберг
Ако това се случи, Хаас ще може да резервира положителни връзки с Ферари, въпреки и не толкоз близки, колкото бяха те до края на предходната година и в това време ще си обезпечи още един стабилен източник на доходи.
 Кевин Магнусен: Аз нямам проблем с Нико Хюлкенберг, доста го почитам Кевин Магнусен: Аз нямам проблем с Нико Хюлкенберг, доста го почитам
Тимът към този момент подписа с финансовата компания Moneygram, като се твърди, че оттова ще влизат по 20 милиона $ на година, а контрактът е за три сезона. При включването на Алфа Ромео и принос на италианците към бюджета на отбора може би и Гюнтер Щайнер ще се сблъска с казуса по какъв начин тимът му да се вмести в рестриктивните мерки на тавана на бюджетите.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР