„От 2012 г. Китай измести инвестиционния си фокус от Западна

...
„От 2012 г. Китай измести инвестиционния си фокус от Западна
Коментари Харесай

Дипломат и бивш зам.-външен министър коментира как ще се отразят китайските инвестиции за родния бизнес

„ От 2012 година Китай измести капиталовия си фокус от Западна Европа към Източна. За страдание България беше последният вагон на влака, в който се бяхме качили всички”.
Така Милен Керемдчиев, посланик и някогашен зам.-министър на външните работи, разяснява пред Нова телевизия срещата „ 16+1”, чийто хазаин беше София.
„ За първи път от 2012 година насам България и Китай имат общи стратегически ползи. Китай в действителност желае да насити с инфраструктурни планове и да влага в района. Тяхната концепция е през гръцките пристанища да може с добра инфраструктурна съгласуваност китайските артикули да доближат по-бързо в Европа”, разяснява Керемдчиев.
Според него, в случай че нашата страна си изиграе вярно картите, ще влезем в полезрението на огромните китайски вложители.
„ Най-големите китайски вложения в Европейски Съюз са влезнали във Англия. Следват Германия, Италия и Франция. От източноевропейските страни най-големи вложения са влезнали в Унгария. Според другите данни у нас са влезнали сред 130 и 200 милиона $ за последните 20 години”, разясни Керемдчиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР