От 20 стотинки до 1.50 лв. дърпат банкоматите, когато пенсионер

...
От 20 стотинки до 1.50 лв. дърпат банкоматите, когато пенсионер
Коментари Харесай

Ужас за пенсионерите, вижте какво ги чака на банкомата

От 20 стотинки до 1.50 лева дърпат банкоматите, когато пенсионер тегли от тях. Оказва се, че те не вършат разлика дали дадена сметка се употребява от човек от третата възраст или не. 

Инспекция

Проверка на " Телеграф “ в няколко от огромните банки сподели, че в първата от тях взимат 0,1%, само че не по-малко от 30 стотинки, когато се теглят пари от тяхно устройство. На непознат таксата е 0.2% от сумата или 1.50 лева на трансакция. В идната прибират по 0.20 лева, а от непознат удрят с близо 8 пъти по-висока цена - 1.50 лева В третата няма твърда такса, тя се дефинира въз основата на изтеглената сума, като при потреблението на тяхно устройство взимат 0.16%, а на непознат 0.20%. Правят поклон към хората, които си разкрият разплащателна сметка, в която регулярно постъпват средства и месечната такса е в размер на 2.55 лева За изтегляне в друга банка взимат надлежно 0.15% или 0.20% от сумата според от това дали теглите от техен или непознат банкомат. 

Програми

Три от финансовите институции, с които се свърза " Телеграф “, оферират опция на хората в пенсионна възраст да платят една такса, против която да могат да теглят безкрайно - без спомагателни суми и условия за благосъстоятелност на устройството. Такъв артикул предлага една от тях, която за разкриване и месечно обслужване не начислява суми. Следващата също предлага сходен артикул. Така да вземем за пример при един от разновидностите му - против 4.44 лв. месечно възрастните могат да теглят безкрайно, само че единствено от техни банкомати. Ако желаят тази опция и от други устройства както у нас, по този начин и по света, таксата е 12.95, като в нея се включват и спомагателни услуги. Подобен артикул в друга банка коства 1.80 на месец, като против нея ползвателят може да тегли безкрайно на всички банкомати в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР