От 2 август живеем на екологичен кредит, предупреди международната природозащитна

...
От 2 август живеем на екологичен кредит, предупреди международната природозащитна
Коментари Харесай

Днес човечеството прекрачи прага към екологична катастрофа

От 2 август живеем на екологичен заем, предизвести интернационалната природозащитна организация Световен фонд за дива природа (WWF).

За първите седем месеца на 2017 година човечеството е изразходвало толкоз естествени запаси, в сравнение с планетата е способна да възобнови за цяла година.

Анализът на следствията на активността на хората върху Земята се прави годишно от Глобалната мрежа за човешкия отпечатък (Global Footprint Network).

Днес настава така наречен „ ден на надхвърлянето”, който всяка година е на все по-ранна дата.

Това значи, че хората употребяват от ден на ден екологични запаси - гори, вода, рибни ресурси, които природата съумява да възвърне единствено отчасти. В момента човечеството се нуждае от 1,7 планети, с цел да задоволява по резистентен метод цялото си ползване.

Междувременно проучване, оповестено в Environmental Research Letters сочи, че спомагателни 150 млн. души по света ще бъдат изложени на риск от дефицит на протеин до 2050 година

Причината е, че повишението на равнищата на въглероден двуокис, провокирано от световното стопляне, понижава фрапантно количеството протеин в съществени култури като ориз и пшеница.

Изследователите признават, че към момента не схващат по какъв начин тъкмо излъчванията от парниковия газ лишават от растенията хранителни субстанции, само че процесът може да има пагубни последствия.

Проучването, в което водещи са учени от университета в Харвард, е първото, което прави оценка въздействието на световното стопляне върху равнищата на протеини в посевите.

Използвани са и данни от Организация на обединените нации за пресмятане на въздействието върху хора, които живеят рисково покрай границата във връзка с набирането на задоволително протеини.

Недостигът на протеини забавя растежа, заболяванията са по-чести, а ранна смъртност е по-вероятна.

Водещата догадка е, че СО2 може би покачва количеството захари в растенията, за сметка на другите хранителни съставки.

Общо 76 на 100 от хората в целия свят разчитат на растения за множеството от протеините, които одобряват, изключително в бедните региони.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР