От 1977 година пълнолунието не е озарявало Рождество Христово. Но

...
От 1977 година пълнолунието не е озарявало Рождество Христово. Но
Коментари Харесай

Рядко Студено пълнолуние озарява Рождество

От 1977 година пълнолунието не е озарявало Рождество Христово. Но в този момент ярката Луна е същински подарък за всички фенове на небесните зрелища.

Пълнолунието, съвпадащо с Рождество Христово, се счита за рядко събитие и се назовава Студено пълнолуние, защото ознаменува началото на астрономическата зима северно от екватора.

Астрономическата зима стартира в деня на зимното слънцестоене (тази година то беше на 22 декември) и приключва с пролетното равноденствие (21 март).

Рядкото Студено пълнолуние ще се случи още веднъж чак през 2034 година, по тази причина астрономите предлагат да не забравяме да погледнем към небето.

„ Когато следим лунния диск в такива моменти, постоянно следва да помним, че Луната е освен това от просто наша небесна съседка “, отбелязва Джон Келър (John Keller) от Центъра за галактически полети „ Годард “ на НАСА. „ Геоложката история на Земята и Луната са тясно свързани между тях и Земята би била напълно друга планета без Луната. “

Ние от Мегавселена можем единствено да ви пожелаем рядката небесна панорама да донесе на всички вас незабравими прелестни страсти, а Коледа да ви подари с мечтани чудеса!

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР