От 180 души едва 35 останаха да спят в хотел

...
От 180 души едва 35 останаха да спят в хотел
Коментари Харесай

Развръзката На Драмата С Българските Граждани, Които Закъсаха В Рим!

От 180 души едвам 35 останаха да спят в хотел за сметка на превозвача.
Условията на компанията обаче са комплицирани - българите бяха настанени в хотел единствено за довечера, а противоположният им полет ще бъде чак в края на седмицата. За да бъдат настанени в хотел и за останалите нощувки до заминаването си, сънародниците ни би трябвало всеки ден да вървят до гишето на " Райън еър " на летището, което в действителност се намира на няколко километра от италианската столица, с цел да заявят, че чакат противоположния полет. Така ще им бъде обезпечаван и престой в хотел за всяка вечер поотделно.

Един от пасажерите - Владимир Миленков - разяснява пред БНР, че тези условия на самолетната компания са неприемливи. Той пътува с 6-годишното си дете. Българинът описа, че е наел хотел и ще се прибере със фамилията си с полет на националния транспортьор " България еър ".

Според Владимир най-лошото в цялата обстановка било, че никой не обяснил нищо на закъсалите хора на летището. " Наредиха ни на опашка и всеки трябваше да чака самостоятелно решение. Около 4-5 часа чакахме на тази опашка. Междувременно хората, които имаха по-добри благоприятни условия и бяха по-организирани, се оправиха сами. Другите чакахме, чакахме и в последна сметка и ние се оправихме сами, а хората, които нямат благоприятни условия, останаха на решенията на самолетната компания ", изясни още той.

Българинът е безапелационен, че ще търси обезщетение от самолетната компания.

По негови калкулации анулирания полет на " Райън еър " е коствал на фамилията му спомагателни 500 евро.

Огнян Манолев - различен от нашите сънародници, закъсали в Рим, съобщи пред Нова, че също самичък е провел прибирането си до България. " С наши средства успяхме да си купим билети за на следващия ден. Ще пътуваме с " България еър ". Ние сме две фамилии от по трима индивида. Билетите назад до България ни излязоха към 950 лв.. Плюс хотел за към 350 лв. за тези две нощи. Ако пресметна и разноските за храна, всичко дотук ще излезе към 1500 лв. ", изясни той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР