От 18 юли (понеделник), всеки делничен ден, Българската национална телевизия

...
От 18 юли (понеделник), всеки делничен ден, Българската национална телевизия
Коментари Харесай

Специални изненади за малките зрители на БНТ 1

От 18 юли (понеделник), всеки работен ден, Българската национална телевизия ще се погрижи за положителното въодушевление на своите най-малки фенове. Детското време в ефира на Българска национална телевизия 1 стартира в 9:10 ч. с кукления спектакъл „ Благуните “ и продължава в 10:00 ч. със сериала „ Войната на таралежите “.

„ Войната на таралежите “ е 5-сериен ефирен филм. Сюжетът му споделя неволите и приключенията на група афектирани момчета в битката за територия. Детският порив среща публичното безволие във войната за едно междублоково пространство. Дилемата и през днешния ден остава същата – баскетболно игрище или гаражи. С досетливост, ловкост и благодарение на един от родителите, децата съумяват да си създадат баскетболно игрище и войната се оказва извоювана.

„ Благуните “ е първият български, напълно куклен спектакъл. Предназначен е за деца в предучилищна възраст, само че притегля погледа и на техните родители. Всеки един от епизодите споделя друга история, съпроводена с няколко бързо запаметяващи се песнички, които учат децата да бъдат по-добри, забавлява ги, образова ги и носи ясно нравствено обръщение. Основните персонажи са две човекоподобни горски същества – Благуни, три духчета и чичо Боб, който е бобър. Всички те имат човешки качества. Благуните са деца – наивни и чисти, обичащи игрите и търсещи знания.

Режисьор на сериала „ Войната на таралежите “ е Иванка Гръбчева, по сюжети на Братя Мормареви, а оператор е Яцек Тодоров. Режисьор и сценарист на „ Благуните “ е Илиян Илиев, а оператор е Стефан Куцаров.

Гледайте сериалите „ Благуните “ и „ Войната на таралежите “ от 18 юли (понеделник) от 9:10 ч. И 10:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР