От 18 март Община Стара Загора ще сформира мобилни екипи,

...
От 18 март Община Стара Загора ще сформира мобилни екипи,
Коментари Харесай

Мобилни екипи и полицията в Стара Загора се включват в борбата срещу коронавируса

От 18 март Община Стара Загора ще образува мобилни екипи, в които ще има представители на Общинска полиция, Инспекторат и ОДМВР. Решението бе взето на съвещание на Общинския действен щаб, откакто станаха ясни последните рекомендации, дадени от Националния действен щаб за предварителна защита на разпространяването на COVID-19.

Мобилните екипи ще обхождат Централния пазар, всички паркове и детски площадки, междублоковите пространства и хипермаркетите. Ще бъдат посетени и 29 огромни предприятия, намиращи се на територията на общината.

Предстои осъществяване на срещи и с управленията на хипермаркетите и огромните предприятия. По време на тях ще бъдат обяснени опциите за усилване на контрола и спазването на разпоредбите за очакване на опашка пред магазините за хранителни артикули и други артикули, както и условията за предварителна защита по време на планови почивки на чиновниците.

Представителите на Общинска полиция, Инспекторат и ОДМВР ще наблюдават за съблюдаване на отстоянието от 2 метра сред жителите и ще приканват възрастните хора, които попадат в най-уязвимата група от популацията, да лимитират своите излизания и контакти.

Мобилните екипи ще раздават осведомителни брошури, оказващи по какъв начин хората могат да се предпазят от разпространяването на болестта. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР