От 18:30 часа утре жители на Кресна, природозащитници и представители

...
От 18:30 часа утре жители на Кресна, природозащитници и представители
Коментари Харесай

Жители на Кресна, представители на рафтинг общността и природозащитници излизат на протест пред АПИ

От 18:30 часа на следващия ден поданици на Кресна, природозащитници и представители на рафтинг общността ще се съберат пред постройката на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ на митинг против разрушаването на Креснеския пролом . Това оповестиха от пресцентъра на екологичното съдружие „ За Земята “ , припомняйки, че от 16 май багерите са в дефилето , с цел да дадат старт на градеж, който съгласно тях жестоко погазва екологичното законодателство.

„ Не желаеме да плащаме за това — няма европейски средства, тъй като Европейската комисия /ЕК/ изрично сподели, че би трябвало нова екологична оценка и маршрут отвън дефилето. Въпреки това министърът на районното развиване и благоустройство от служебния кабинет — господин Иван Шишков, е поел нелеката задача да пази план, определен през 2017 година, когато под натиска на всички строители на пътища разновидността за дълъг тунел бе анулиран. Още тогава, в границите на публичните разисквания, локалните хора, специалисти, еколози, дейни жители, рафтъри обявиха позиции срещу този вид през дефилето и делене на автомагистралата. Но държавното управление не се спря пред нищо — ориста на Креснеския пролом беше предрешена от тях. Сега желаеме да помогнем на господин Шишков и да кажем истината вместо него “ , прибавят от организацията.

Протестиращите упорстват :

  • Да се разработят равностойно и да се прегледат други възможности отвън Кресненското дефиле;
  • Е-79 да остане местен път.

Жители на Кресна, природозащитници и рафтинг общността желаят да зададат следните въпроси на министър Шишков , министър Карамфилова и на президента:

  1. Ще поемете ли лична отговорност за безвъзвратното заличаване на едно от най-уникалните места в България и Европа за бъдещите генерации?
  2. Ще поемете ли лична отговорност за човешките животи, които ще бъдат изгубени от един зле фиктивен план, от една не-магистрала?
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР