От 16 до 22 септември ще се проведе ежегодната кампания

...
От 16 до 22 септември ще се проведе ежегодната кампания
Коментари Харесай

Служителите от Столичния инспекторат ще ползват велосипеди и ще ходят пеша

От 16 до 22 септември ще се организира годишната акция " Европейска седмица на подвижността ". На самия 22 септември, когато означаваме Световния ден без коли, поръчката на доста хора е да се придвижват напълно пешком или с публичния превоз в София. От през днешния ден до 22 септември инспекторите от Столичния инспекторат ще употребяват колела и ще вървят пешком.

" Тече седмицата на подвижността. Тази година е под мотото " Избери по какъв начин да се придвижиш " и Инспекторатът избира да се придвижи с градския превоз и с 34 велосипеда, които имаме и които не стигат за всички ", разяснява пред БНР шефът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

" Спираме нашите коли, ще се движат единствено трите електрически и хибридите, които са на електричество ", акцентира тя.

" Целта е да отбележим тази седмица, да отбележим на 22 септември - Световния ден без коли. Пък може въпреки и малко това да повлияе върху качеството на атмосферния въздух. Не единствено посредством прекъсване на колите на Столичния инспекторат, а посредством началото на една самодейност за по-малка приложимост на мотори с вътрешно горене и на метод на мислене, че би трябвало от ден на ден да се стремим в нашето всекидневие да понижаваме натиска върху околната среда, включително и от автомобилните газове ", разяснява още Веска Георгиева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР