От 15 юни Франция не получава никакъв природен газ от

...
От 15 юни Франция не получава никакъв природен газ от
Коментари Харесай

Русия спря газа на Франция

От 15 юни Франция не получава никакъв природен газ от Русия по газопроди, заяви мрежовият оператор GRTgaz, откакто съветският енергиен колос " Газпром " предизвести тази седмица, че ще понижи внезапно доставките за Европа.

" Газпром " съобщи, че намаляването на доставките по газопровода " Северен поток " е, само че представители на Европейски Съюз считат, че Москва санкционира съдружниците на Украйна, където съветските сили започнаха инвазия през февруари.

Франция получава към 17% от своя газ от Русия посредством мрежови връзки с Германия, която разчита в огромна степен на съветските доставки. Тя разкритикува хода на " Газпром " като " политически ".

Доставките към този момент бяха понижени с 60 % от началото на тази година, което докара до внезапно повишаване на цените. Но GRTgaz съобщи, че сега няма риск за френските доставки, като запасите са на равнище 56% от потенциала спрямо 50% през юни.

След нахлуването на Русия в Украйна Франция и други страни усилиха вноса на газ от Испания по тръбопроводи, като в същото време усилиха покупките на полутечен природен газ (LNG), който се доставя с кораби.

Според отчет от тази седмица на основания във Финландия Център за проучване на силата и чистия въздух огромна част от втечнения природен газ към момента идва от Русия, като сега Франция е един от най-големите купувачи в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР