От 15 септември 2018 г. 200 хил. деца от първи

...
От 15 септември 2018 г. 200 хил. деца от първи
Коментари Харесай

200 хил. ученици с нови шкафчета в училище от 15 септември

От 15 септември 2018 година 200 хиляди деца от първи до седми клас ще имат нови шкафчета в учебно заведение.

В тях те ще могат да заключват движимостите за учебно заведение, които няма да са им нужни за подготовката вкъщи и тежестта на раниците им да се понижи.

За шкафчета се обезпечават 2 900 000 лв. по националната стратегия " Осигуряване на модерна просветителна среда " на Министерството на образованието и науката. Проектите за всички 13 стратегии са оповестени на уеб страницата на МОН и в портала за публично разискване на Министерския съвет.

За съфинансиране могат да аплайват държавни и общински български учебни заведения, които през образователната 2018/2019 година образоват възпитаници в начален (първи - четвърти клас) и прогимназиален стадий (пети - седми клас) на главното обучение. Те ще имат 30-дневен период за кандидатстване, считано от датата, на която са получили писмото от МОН за програмата. Класирането ще е реалност за седмица, то ще се прави по индикатор най-ниска сума, желана от учебното заведение за съфинансиране от МОН на брой шкафче.

Класираните учебни заведения би трябвало да купят шкафчетата до 15 септември 2018 година, а до 30 октомври да показват електронно доклад за дейностите и разноските по този модул от националната стратегия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР