От 15 април, понеделник, Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да

...
От 15 април, понеделник, Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да
Коментари Харесай

От 15 април ЦИК започва да приема документите на кандидатите за изборите

От 15 април, понеделник, Централната изборна комисия (ЦИК) стартира да приема документи за регистрация на партии и обединения за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители, планувани на 9 юни. Това демонстрира информация на уеб страницата на ЦИК.

Приемането на документите ще се прави всеки работен ден от 9:30 до 17:00 ч. в постройката на Народното събрание на пл. „ Княз Александър І “ №1, във фоайето, вход „ Ларго “.

Крайният период за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и обединенията е до 17:00 ч. на 24 април.

В случаите, когато партия или коалция декларира присъединяване и в двата типа избори, може да показа един лист, съдържащ имената, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели - български жители, които имат изборни права да гласоподават в изборите за членове на Европейския парламент от България.

Всеки гласоподавател може да взе участие единствено в един лист за съответния тип избор или единствено в един лист – общ за двата типа избори. При полагане на подписа си в листата гласоподавателят удостоверява своята идентичност.

Регистрацията на партията за присъединяване в изборите за членове на Европейския парламент от България може да бъде подкрепена и от гласоподаватели - жители на друга страна членка на Европейския съюз, като в описите се показват имената, персоналния номер, номера на удостоверението за престояване, датата на регистрация, посочена в него, и автограф.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР