От 14 до 16 октомври, от 10.00 до 19.00 часа,

...
От 14 до 16 октомври, от 10.00 до 19.00 часа,
Коментари Харесай

Изобилието на есента на фермерския пазар на Lidl този уикенд

От 14 до 16 октомври, от 10.00 до 19.00 часа, ще се организира един от последните за годината обичайни фермерски пазари на Lidl, с които веригата поддържа дребните и междинни районни производители. На паркинга пред магазина в столичния кв. Гоце Делчев, ул. " Тодор Каблешков " №28, посетителите ще могат да избират есенни оферти и огромно многообразие от изкушаващи сезонни усети.

За идните студени месеци потребителите ще могат да си закупят подготвена зимнина като сладко от диви ягоди, шипков мармалад, рачел от тиква, както и други вкусни сладка и консерви, създадени от монасите на Гигинския манастир. Мед, събрал лятото в буркан, ще предлага пчеларката Мария Димитрова, с. Габърница. А в сезона на подготовката на имунната система за идните студени дни, уместно предложение са и билковите тинктури на „ Билка чудодейка “ от Пазарджик.

Сред ароматните типичен подправки, които ще показа „ Луда Яна “ от живописното Панагюрище, ще могат да бъдат открити и подготвени миксове, да вземем за пример за кайма, скара, барбекю. Естествено опушена морска сол ще предложи Кристъл Стоун ЕООД от гр. Велико Търново.

Ценителите на месни деликатеси ще имат опция да избират сред предложенията на „ Вино и мезе “ от с. Цонево, гр. Варна, които ще показват селектирани сухи мезета от своята плантация, и Риламес, гр. Рила, които са специализиране в преправка на артикули от червени меса от свинско и телешко/говеждо месо. В съвършено допълнение към месните оферти винопроизводителят Бисер Кьосев от с. Левуново ще показа своите виновност Мелнишки пирамиди. Вила Мелник е фамилна винарна, производител на вино от локални и задгранични сортове с очебийно мелнишки темперамент. Намира се до с. Хърсово, на 6 км от гр. Мелник

За феновете на млечните артикули, Фермерска мандра Каменяк, от бургаското село Каменяк, ще предложи млечни артикули, по изпитани предписания, без консерванти, с усет на традиция. Производителят Ружди Хасан е трето потомство животновъд в планински регион, чиято плантация е ситуирана в Източна Стара планина.

Чудни сладкиши за дребни и огромни са приготвили от пекарна „ Фурнъ “, които ще зарадват посетителите с разнообразни типове ръчно подготвен самун. Предлагане на вкусни тестени произведения ще има и от обичаната на мнозина пекарна ВъзДух, гр. София, които ще предложат разнообразни типове самун с мая и прелестни закуски.

За посетителите, които възнамеряват да вършат зимнина, Тодор Моралийски с. Гурково обл. Балчик - ще предложи пипер и камби, Димитър Панчев от гр. Ген. Тошево - фасул, ядки, а Георги Сотиров от с. Веринско – ябълки, круши, алабаш, и тикви. Тиквите ще са изключително търсени с наближаването на празникът на пакостите - Хелоуин.

На оставащите три издания на фермерските пазари на Lidl до края на годината столичани и посетители на града ще могат да преоткрият достоверния усет на представяната на тези пазари българска продукция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР