От 11 ноември Александровска болница организира безплатни изследвания за инфекция

...
От 11 ноември Александровска болница организира безплатни изследвания за инфекция
Коментари Харесай

Безплатни изследвания за хепатит С в Александровска от утре

От 11 ноември " Александровска " болница провежда безвъзмездни проучвания за зараза с вируса на хепатит С при мъже и дами на възраст 18 – 65г. Скрийнингът ще продължи до привършване на лабораторните реактиви. Резултатите се получават на място, в деня на вземането на кръвната проба. Желаещите могат да се изследват всеки работен ден в Лабораторно-диагностичния блок на УМБАЛ „ Александровска “ от 10.30 ч. до 14.00ч., без авансово записване. Тестуването се прави с капилярна кръв (от пръста на ръката). За провеждането на проучванията не съществуват ограничавания по отношение на предишна консумация на храни и питиета.
Хората, чието проучване е отчело позитивен резултат, ще бъдат съветвани от гастроентеролог (с направление по НЗОК №3) за уточняване на положението им и на лечебния метод. По време на консултативния обзор, на пациентите ще им бъде правена безвъзмездна еластография (метод за неинвазивна оценка на чернодробна фиброза при пациенти с дифузни чернодробни заболявания).
Според български изследвания над 1.5% от популацията на страната е инфектирано с вируса на хепатит С. Въпреки провежданата имунопрофилактика у нас и постигнатото намаление на заболеваемостта, хроничната зараза с вируса на хепатит С остава сериозен обществен и стопански проблем за обществото. В по-голям % от случаите, инфекцията с този вирус протича безсимптомно, заради което се установява
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР