От 11 до 16 май Шумен беше домакин на традиционния

...
От 11 до 16 май Шумен беше домакин на традиционния
Коментари Харесай

Фестивалът "Нова българска драма" се открои с много силно актьорско присъствие

От 11 до 16 май Шумен беше хазаин на обичайния Театрален фестивал " Нова българска драма ". В конкурсната стратегия на влиятелния сценичен конгрес вземат участие само представления, основани по български текстове, като на най-хубавите от тях се присъждат награди в няколко категории.

" Много е значимо, че този най-стар конгрес в България, който наблюдава новото драматургично писане у нас и който се пробва да показва в своя плакат най-интересните и най-успешните спектакли върху българска драматургия, продължава своето битие. И тази година е значимо, че след комплицираните години на пандемията той се състоя още веднъж в цялостния си формат ", разяснява в " Артефир " театроведът професор Камелия Николова - член на журито, което дефинира лауреатите.

Важен акцент в програмата е и направлението " Авторски прочит ", в което се състезават напълно нови български пиеси, непоставяни до момента на театрална сцена.

В звуковия файл можете да чуете каква е равносметката след края на фестивала " Нова българска драма " и кои са носителите на премия в тазгодишното му издание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР