Адвокат Любомир Таков посочи, че заради заболяване на Димитров той

...
Адвокат Любомир Таков посочи, че заради заболяване на Димитров той
Коментари Харесай

Свидетел: Марин Димитров предложил шестцифрена сума за назначение на шеф на ГДНП

Адвокат Любомир Таков уточни, че поради заболяване на Димитров той не би могъл да обитава в изискванията на ареста и помоли съдиите да извърнат внимание, че в залата поради положението му участва здравно лице от ареста. Защитата означи, че в последните две седмици са били разпитани някогашни и сегашни ръководители на Министерство на вътрешните работи и никой не е загатнал да е имал контакт с обвинения.

Марин Димитров сподели пред правосъдния състав, че в никакъв случай не се е занимавал с контрабанда на каквото и да било.

Съдът обаче счете, че са налице данни за висока социална заплаха и медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста.

От правосъдния състав стана известно, че съгласно скришен очевидец по делото точно обвиненият Марин Димитров е търсил подпомагане от чиновници на Агенция " Митници " за образуване на канали.

По време на съвещанието от обвиняването цитираха и очевидец, който твърди, че Димитров е предложил 250 хиляди лева за назначението на Венцислав Кирчев за началник на Главна Дирекция " Национална полиция ".

Адв. Таков отвърна, че показанията му се базирали на клюки. 

" Свидетелят е някогашният шеф на ОДМВР Хасково и той свидетелства, че Димитров е взел участие в организирането на контрабандни канали ", съобщи прокурор Стоян Лазаров. И добави: " В поддръжка на неговите думи са и фотоси, открити на телефона на сина му (Стефан), на които са татко и наследник, Николай Николов-Паскал и приятелката на сина. "

Преди седмица се появи информация, че Марин Димитров е желал рокади в митниците от шефката им Петя Банкова. Според прокурор Илиан Точев хасковлията е осъществявал контактите сред български и непознати жители, с цел да минават тировете с незаконни цигари през Капитан Андреево, Лесово и Калотина. Поддържал и контакти с митничари и граничари. И Марин, и Стефан имали и дългогодишни контакти с Паскал, твърди още обвиняването.

На някогашния към този момент шеф на Агенция " Митници " Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов бяха повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие, контрабанда и други закононарушения. Впоследствие обвиняване бе повдигнато и на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев за присъединяване в незаконна група, в която са взели участие Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР