От 11.12.2023 г. Федерацията на транспортните синдикати – ФТС към

...
От 11.12.2023 г. Федерацията на транспортните синдикати – ФТС към
Коментари Харесай

Бушува недоволство около Бюджет 2024: Транспортните синдикати към КНСБ излизат на протест

От 11.12.2023 година Федерацията на транспортните синдикати – ФТС към КНСБ стартира поетапни протестни дейности по отношение на идното приемане на държавния бюджет и незадоволителните средства, планувани в него за резистентен растеж на възнагражденията в градския превоз в страната.
Ще бъдат сложени протестни табели върху транспортни средства от градския превоз в цялата страна, както и по билетни каси и работни места на чиновниците. Това е единствено първата стъпка за спокойно изложение на неодобрение и противоречие с Бюджет 2024 от страна на работещите в системата на градския превоз, предизвестяват от КНСБ, написа Bulgaria On air.
„ Искането на КНСБ и ФТС за повече средства в държавния бюджет в размер на 37 млн. лева целево за нарастване на заплатите в бранша е обвързвано с желанието ни за отбрана на професионалните и обществените ползи на работещите в градския превоз. Социалното напрежение в градския превоз в страната пораства с всеки минал ден заради обстоятелството, че заплатите в бранша са изядени от инфлацията и изпреварващия растеж на приходите в частния бранш. Всекидневно напущат чиновници, които търсят по-добри условия на труд в частния бранш въпреки и на по-ниско квалифицирани работни позиции. На мястото на пенсионираните чиновници не постъпват нови поради ниските стартови хонорари и неналичието на перспективност. Всичко това води до струпване на огромни количества ексклузивен труд, достигащи до над 250 хиляди часа за тази година в някои от сдруженията. Този положен ексклузивен труд директно оказва отрицателно въздействие върху сигурността, която предлага градският превоз. Липсата на фрагменти е повсеместна – от водачи, през инженерен личен състав до механици, обслужващ и почистващ личен състав. За наше голямо удивление и страдание не получихме схващане нито от финансовия, нито от транспортния министър “, гласи известието на Федерацията на транспортните синдикати.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР