От 11.00 часа днес Прокурорската колегия на ВСС ще проведе

...
От 11.00 часа днес Прокурорската колегия на ВСС ще проведе
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС ще избере нов директор на НСлС

От 11.00 часа през днешния ден Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет ще организира съвещание за чуване на претендента и избор на шеф на Националната следствена работа.

В избора ще взе участие единствено един претендент - Борислав Сарафов – заместител на основния прокурор при Върховна касационна прокуратура. Прокурор Сарафов е единствен участник в процедурата, а кандидатурата му бе препоръчана от членовете на Прокурорската гилдия Евгени Диков, Пламена Цветанова, Пламен Найденов, Даниела Машева и Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила, основен прокурор на Република България.

Изслушването на претендента ще се управлява от председателстващия съвещанието и се излъчва онлайн посредством интернет страницата на Висш съдебен съвет. Кандидатът ще бъде показан от вносител на предлагането, след което Комисията по атестирането и състезанията ще рапортува на Колегията постъпилите оферти, мнения, резултати от инспекции и изводи за притежаваните от претендента професионални качества. Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет приема решението за избор на шеф на Национална следствена служба с болшинство не по-малко от 8 гласа от членовете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР