От 10.00 часа в района на селище Беклемето в Троянския

...
От 10.00 часа в района на селище Беклемето в Троянския
Коментари Харесай

Шефът на АПИ ще провери напредъка при изграждането на АМ „Хемус“ в участъка между Ябланица и Боаза

От 10.00 часа в региона на населено място Беклемето в Троянския проход ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски ще ревизира напредъка при построяването на сектора сред Ябланица и Боаза на Автомагистрала „ Хемус “, оповестиха от пресцентъра на пътната организация.

Строителството на близо 10-километровия сектор стартира в края на март м. година Проектът се извършва напълно със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 55 млн. лева Работата на обекта напредва и сега се правят земни и пътни работи, водостоци и други, каквито действия са вероятни при актуалните метеорологични условия.

Автомагистралният сектор ще бъде с по две ленти за придвижване в посока по 4 м, две ленти за прекъсване по 3 м, междинна разграничителна линия - 2 м, водещи линии и банкети. Ще има 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка. Връзката с път I-4 Коритна - Белокопитово ще се реализира посредством етапна връзка при 87-ти километър, която ще се построи наоколо до село Брестница.

Председателят на УС на АПИ Георги Терзийски ще ревизира и работата на пътноподдържащата компания, която през предходната седмица стартира разчистването на Троянския проход. През зимните месеци трафикът през най-високия старопланински проход бе стеснен, с цел да се подсигурява сигурността на водачите, заради мощния вятър, снеговалежите и насъбраните преспи тук-там до 3 - 4 метра. Разчистването на пътното платно от големите снегонавявания се прави от профилирани машини. Целта е поетапно възобновяване на придвижването по второкласния път II-35 Троян – Кърнаре във допустимо най-кратък период. С стартирането на придвижването през Троянския проход ще се улесни пътуването на водачите от областите Ловеч и Пловдив, както и връзката сред Северна и Южна България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР